4 tojássárgája
15 dkg cukor
10 dkg mazsola
10 dkg darabos dió
15 dkg liszt
4 tojásfehérje
késhegynyi szódabikarbóna
kis marék darabokra tört keserű csokoládé
10 szem cseresznyebefőtt
ananászdarabok
a bevonáshoz 10 dkg étcsoki, 2 evőkanál olaj.
Péter Jánosné receptje
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzátesszük a mazsolát, a diót, a cseresznyét, az ananászt, a szódabikarbónás lisztet, a csokoládét, végül a keményre vert tojáshabot.
Zsírozott, lisztezett formában lassú tűzön megsütjük..
Amikor kihűlt, a tetejére teszünk cseresznyeszemeket, leöntjük csokoládéval. A képen látható mennyiség kétszeres adag, az egyikbe tettem 1 evőkanál kakaóport.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.