1 kg disznócomb
60 g füstölt szalonna
60 g virsli
fél piros pritaminpaprika
fél sárga pritaminpaprika
2 fej nagyobb lilahagyma
1 dl paradicsomszósz
só
Páclé
1 citrom facsart leve
1 fej fokhagyma
ízlés szerint: citrombors, citromfű
6 ek olaj
Köret
1 kg krumpli
vegeta
köménymag
steak fűszerkeverék
Először elkészítjük a páclét, az olajat elkeverjük a citrom levével, apróra vágott fohagymával, citromfűvel és citromborssal. A húst kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük a páclével és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A szalonnát csíkokra, a virslit karikákra vágjuk, majd megpirítjuk, utána rátesszük a húst, sózzuk és fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott pritaminpaprikát és kb. 15 percig sütjük. A végén kb. 1 dl paradicsomszószt öntünk alá és egyet forralunk rajta.
A krumplit meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Az elektromos serpenyőbe pici olajat öntünk, rátesszük a krumplit, tetejére vegetát, köménymagot és steak fűszerkeveréket (bármilyet lehet) szórunk, majd jól összekeverjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.