tetszik
Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, kevés olaj 1 db nagy paprika, 1 db nagy paradicsom, 1 nagy vöröshagyma , só, fűszerpaprika, bors
1 kg zöldbab, 1 -2 kanál liszt, 2 dl tejföl ( kevés tejel vagy tejszínnel elkeverve,
Elkészítése:
A finomra aprított hagymát sózom, egy kevés olajon (vagy zsíron) megpirítom, paprikázom, borsozom, majd a kis kockákra vágott húst gyakran megkeverve fehéredésig sütöm benne. Paradicsomnak a héját lehúzom, a paprikát nagyon apróra vagdalom késsel. Kis vízzel a pörkölthöz adom. A vizet pótolgatva majdnem puhára főzöm a húst.
Ekkor hozzáadom az aprított zöldbabot és annyi vizet, hogy ellepje. Mikor összefő, megkóstolom a levét, ha kell, fűszerezem, majd elkészítem a habarást. A tejfölt a tejjel és a liszttel egy tálkába kerül, habverővel simára keverem, majd a rácbab levéből néhány merőkanállal lassan hozzáöntök, végig keverve, majd az egészet visszaborítom az ételre. Forrásig főzöm kevergetve, és már kész is!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.