Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 cs vaniliás cukor,
1 sütőpor,
csipet só,
tejföllel összeállítani.T
öltelék:
50 dkg megy,,,,
5-10 dkg cukor,
10 dkg főzéssel készíthető puding,
1 kávéskanál fahéj,
2 dl víz
dió
A tésza hozzávalóivai összegyúrjuk kinyújtjuk majd egy 30x39 cm -s tepsibe tesszük 1/3 részt félre teszünk a rácsoknak!.
A töltelékhez feltesszük a megyet főni a cukorral fahéjjal, a 2 dl vízből egy kevéssel majd a maradékkal kikeverjük a pudungport és a megyhez öntjül és sűrűre főzzük és kihűtjük, majd a tésztára öntjük!
Ha van megylevünk azzal is elkészíthetjük víz helyett!
Szórunk rá darált diót majd berácsozzuk!
A rácsokat megkenjük felvert tojással majd tűpróbáig sütjük!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.