Megérte várni a receptre, annyira finom és szép ez a remekmuved is!
70 dkg liszt,25 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 2,5 dl tej 1 evőkanál cukor, 1/2 dkg só, 2 egész tojás.
A töltelékhez:szilvalekvár, baracklekvár.
A tészta megkenéséhez 1 tojás sárgája.
A sütőedények 20,5cm átmérőjűek.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk.Az élesztőt a cukros langyos tejben megfuttatjuk., a sót beleolvasztjuk.Beleöntjük a lisztbe, majd beletesszük a felütött tojásokat.Puha tésztát gyúrunk, 1 órát letakarva pihenni hagyjuk.A sütőedényeket megzsírozzuk, majd meglisztezzük.
2 részre osztjuk, kibéleljük a 2 gyümölcstorta sütőt a pereméig.A maradék tésztát összegyúrjuk, nyújtjuk, a derelyemetélővel csíkokat vágunk.
Jó vastagon megkenjük a lapokat, ráhelyezzük a csíkokat, tojással megkenjük, előmelegített sütőben takarékon szép pirosra sütjük.
Megérte várni a receptre, annyira finom és szép ez a remekmuved is!
Köszönöm, Anna!Ebből a tésztából lehet kifliket is készíteni, csak a házi lekvár abból szeret kiszökni.Ezzel a megoldással viszont mind-mind a sütiben maradt.
Nagyon jól néz ki!!:)
Köszönöm.A nagyfiú unoka akart enni sok lekvárral kevés tésztát, meglett!
Máskor azért várok a felvágással, de sietett a lelkem, alig volt idő megvágni, meg aztán lefotózni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.