50 dkg liszt
20 dkg. zsir
1 ek. cukor
csipet só
2 dkg. élesztő tejben felfuttatva
3 tojás sárgája, és annyi tej amennyit felvesz.
Krém:
3 tojás fehérjét keményre verjük
15 dkg. cukor
15 dkg. darált dió
barack lekvár ízlés szerint
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk.
Krém:
3 tojás fehérjét keményre verjük 15 dkg. cukorral, utánna belekeverünk 15 dkg. darált diót.
A tésztát egyenként kinyújtjuk, megkenjük barack lekvárral, és úgy csavarjuk fel, hogy mind két felén négy csavarás kegyen.
Mindegyiket így csináljuk.
Tepsibe egymás mellé tesszük, és kezünkkel egy kicsit széthúzzuk hogy a krémet bele tudjuk kanalazni. Mindegyikbe egyfórmán jusson.
Nem baj ha magasabb lesz a krém, szép pirosra sütjük.
Óvatosan szeleteljük, mert a tojás fehérje törik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.