felvitel dátuma: 2014-09-01 10:49:00
mai nézettség: 1
nézettség: 1510
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához:
13dkgliszt
félsütőpor
6dkgvaj
6dkgcukor
1tojássárgája
1ektejföl
reszeltcitromhéj
Krém:
50dkgtúró
15dkgcukor
4tojássárgája
1csvaniliáscukor
citromhéjmazsolaízlésszerint
1tojásfehérje
baracklekvár
Hab:
4tojásfehérje
10dkgporcukor
Szükségünkleszmég6dkgzsemlemorzsára
Előkészületi idő: 60 perc
Sütési idő: 40 perc
Elkészítés:
A tésztához a nedvesanyagokatjólkikeverjük,majdhozzágyúrjukazátszitáltliszt,éssütőpor keverékét.Minimum30percre hűtőbetesszük.
Addigelkészítjük a krémet.A túrótáttörjük,a hozzávalókatbelekeverjük a tojásfehérjekivételével,amitelőszörkeményhabbáverünk,ésígyadjuk a túrókrémhez.
21x35-östepsitvajjal,vagyzsírralkikenünk,a tésztánkat a méretérenyújtjuk,villávalmegszúrkáljuk,és kb 10percig 180 fokon elősütjük.Ezután megszórjukzsemlemorzsával,egyenletesenrákenjük a túrókrémet,ésnegyedóráravisszatesszük a sütőbe.
Ezalatt a tojásfehérjéket keményhabbá verjük,majd fokozatosan a porcukrot is hozzá adagoljuk.Habzsákba tesszük.A tésztánkat kivesszük a sütőböl,megkenjük baracklekvárral,majd átlósan rácsokat nyomunk a habból a tetejére.Teljes takarékon,a sütőajtót kitámasztva egy kicsit,még 15 percig szárítjuk a habot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.