Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Rakott zsemlés

felvitel dátuma: 2014-02-15 17:25:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1266
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

12 db zsemle, 15 dkg vaj,kb. 0,5 l sárgabarack lekvár, 6 db tojás 36 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, 1,5 liter tej, a tepsi kikenéséhez margarin, zsemlemorzsa.


English (auto-detected) » Hungarian
 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 32 perc

Elkészítés:

A zsemléket ujjnyi vastagra felszeleteljük, egyenként megvajazzuk. A tepsit vastagon kikenjük margarinnal és jól meghintjük zsemlemorzsával. A vajazott szeleteket egyenként megkenjük baracklekvárral és lerakjuk a tepsibe, kb. 3 sorban tudjuk egymásra rétegezni. Közben felforraljuk a tejet és hűlni hagyjuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a 36 dkg kristálycukorból kivett 6 evőkanál cukorral és 1 cs. vaníliás cukorral kemény habbá verünk ( először cukor nélkül teljes keményre, majd kanalanként a kétféle cukorral jó keményre kell felverni). A kész habot felhasználásig tegyük hideg helyre ( hűtőbe). A tojások sárgáját a maradék kristálycukorral és 2 cs. vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt tejjel ( először apránként adagolva) elkeverjük. Az így kapott cukros-tojásos tejjel leöntjük a tepsibe lerakott zsemlét, kicsit hagyjuk, hogy azt magába szívja,majd alufóliával letakarva előmelegített sütőben sütjük 160-170 fokon kb. 20-22 percig. Ekkor levesszük az alufóliát és a tojáshabot rásimítjuk a tetejére, majd visszarakjuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a hab szépen megpirul a tetején ( 8-10 perc).
Tipp: A habos tetejű tésztát akkor lehet szépen szeletelni, ha a kést minden vágás előtt hideg vízzel leöblítjük.
A beküldött képen látható sütit baracklekvárral készítettem, de még finomabb, ha megszórjuk még darált dióval, vagy darált mákkal, mindkettővel finom.

English (auto-detected) » Hungarian
 

Szakács: Magdi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.