Kiváló :)
Rakott csirke
Hozzávalók: 1,50 kg csirke, 1,50kg burgonya, egy evőkanál zsír, 5 dkg vaj, 4 dl tejföl, 2 tojássárgája, só, 1 tyúkhúsleveskocka szerecsendió
Elkészítése: a csirkét feldaraboljuk gyengén besózzuk,a zsírban megfogatjuk fehéredésig és egy kevés vízzel puhára pároljuk. Közben megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk karikára vágjuk, és kivajazott, mély tűzálló edénybe ötjük. A burgonyát megsózzuk a tetejére tördeljük a vajdarabkákat. Befedjük a készre párolt csirkével, és ráöntjük a húsnak a zaftját is. A tejfölt 2 tojássárgájával és egy púpos mokkáskanál szerecsen dióval kikeverünk és a húsra egyenletesen ráöntjük. A sütőben addig sütjük míg a mártást a burgonya magában nem szívta, és a teteje szép rózsaszínűre nem pirult.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.