Hozzávalók:70 dkg. csirkemell filé, só, őrölt bors, 8 szelet húsos bacon szalonna, de lehet több is, liszt, 3 tojás, 15-15 dkg. reszelt trapista és füstölt sajt, 8 szelet csirkesonka,2 dl. tejföl, pici olaj.
Elkészités:A tűzálló tálat kibélelünk a szalonna szeletekkel úgy hogy oldalt lelógjanak. A húst vékony szeletekre vágjuk sózzuk, borsozzuk. A tojást felhaboljuk.A húst lisztbe, tojába mártjuk, majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk,és egy sort a tálba rakunk. Rátesszük a csirkesonkát,majd ismét a hús következik. Addig csináljuk, amig a hozzávalókból van, de ügyeljünk arra,hog a hús legyen a tetején.A tejfölt egy kevés olajon felolvasztjuk,és megkenjük vele a tetejét. a lelógó szalonnát felhajtjuk, a maradékot rátesszük a tetejére,és előmelegített sütöben 180 fokon 1 órán át sütjük. Az elején rátesszük a tál tetejét, ha nincs teteje, alufóliával letakarjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.