Elkészítés:
A ragu elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk,megtisztítjuk,apróra vágjuk,majd az olajon közepes lángon elkezdjük pirítani. Mikor megpirult ,hozzáadjuk a darálthúst és fehéredésig pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk,hozzáadjuk a fűszereket és sót,majd jól elkeverjük és további 2-3 percig pirítjuk. Félrehúzzuk a tűzhelyről.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk majd a reszelő , szeletelő részén legyaluljuk/szeleteljük. Így egységes ,vékony szeleteket kapunk. Ezt rétegzésig félretesszük. A kolbászt megpucoljuk és felkarikázzuk.
Előveszünk egy mély tepsit(az enyém 35*25-ös). Az alját olajjal kikenjük. Leteszünk egy sor krumplit,majd erre tesszük az összes ragut, szépen eloszlatva rajta. Ennek a tetejére nyomjuk az egyik tömlős sajtot, majd rá tépkedjük a sonkát. Újabb réteg krumpli. A tejfölt használat előtt felkeverjük és teszünk bele egy tk. sót. A krumplira teszünk egy kevés tejfölt, majd erre jöhet 3/4 része a kolbásznak, másik tömlős sajt. Utolsó adag krumpli,majd erre az összes tejföl, reszelt sajt és ennek a tetejére a maradék kolbász. 170 fokon , légkeverésen 50-60 percet hagyjuk sűlni. Jó étvágyat kívánok hozzá!