40dkg darált hús, 1 mokkás kanál vegeta,4 db zsemlye,7 db tojás, 1 gerezd fokhagyma, 3 nagy fej vöröshagyma,60 dkg héjában főtt burgonya,1 nagy tejföl, só ízlés szerint, fél mokkás kanál őrölt bors,0,5 dl olaj, 1 evőkanál zsír.
Elkészítése:
A burgonyát sósvízben feltesszük főzzük,5 db tojás enyhén sós vízben keményre főzzük, vöröshagymát meg tísztitsuk,és karikára szeleteljük,s a 0,5 dl olajban meg pirítjuk. A 4 db zsemlyét meg áztatjuk és jól kinyomkodjuk a vízet belőlle.
A 40 dkg darált húshoz adjuk az ásztatott kinyomkodott zsemlyéket,apróra vágott gerezd fokhagymát,őrölt borsot,vegetát és 1 tojást,és az 1 tojás fehérjét. Ezt jól össze dolgozzuk és ízlés szerint sózzuk.
A megfőtt burgonya héját lehúzzuk,és vékony szeletekre karikázzuk,majd a keményre főtt tojások héját leszedjük,és vékonyra szeleteljük.
Kisméretű tepsit az evőkanál zsírral meg zsírozzuk,és erre a fasírozott massza felét egyenletesen elterítjük,erre tesszük a burgonya szeleteket,tojást, a pirított hagymát,ízlés szerint meg sózzuk,és a nagy pohár tejfölt rá locsoljuk,erre pedig a maradék fasírozott masszát elterítjük. Végül 1 tojás sárgájával meg kenjük.
Elő melegített sütőben 40 perc alatt készre sűtjük.
Savanyúval,vagy tejföllel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.