Előkészítés: a csirkehúst kisebb darabora szeleteljük. A karalábét és az uborkát kis kockára vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a lila hagymát szálasra vágjuk. A kuszkuszt leöntjük egy bögre forró vízzel, sózzuk, és befedve öt percig állni hagyjuk. egy jénai tálat vagy tepsit kivajazunk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Elkészítés: wokban, vagy magas falú serpenyőben megforrósítunk 2 evőkanál olajat, és erős tűzön megpirítjuk rajta a karalábét, mielőtt elkészülne, hozzáadjuk az uborkát, megszórjuk borsikafűvel, sóval, és még öt percig együtt pirítjuk. Ha elkészült, összekeverjük a kuszkusszal, és a felét a jénaiba öntjük. Újra két evőkanál olajat forrósítunk a wokba, ebben a répákat pirítjuk roppanósra, majd hozzátesszük a csirkehúst, sózzuk, bazsalikommal fűszerezzük, és hús kifehéredéséig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, és öt percig együtt pirítjuk. Ha elkészült, ráöntjük a kuszkuszos karalábéra. A tejszínt összekeverjük a tojással és a keményítővel, felét ráöntjük a rakottasra, majd befedjük a maradék zöldséges kuszkusszal, és erre jön újra a tejszínes szósz. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd reszelt sajttal megszórjuk, és pirulásig tovább sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.