A tejfölt nem keverem semmivel,mert a jó minőségű tejföl a finom ehhez a recepthez,de ki hogy szereti,úgy fogyasztja.
75 dkg karfiol (1 fej)
60 dkg darált pulykahús
2-3 ek olaj
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt kömény
1 ek törött paprika
1 paprika
1 paradicsom
1 bögre rizs
1 nagy pohár tejföl
zsemlemorzsa
Először is a darált húst készítem el pörköltesen. A vöröshagymát megtisztítom, az olajon megdinsztelem és hozzáadom a húst. Fehéredésig pirítom, a paprikát, paradicsomot feldarabolva hozzáadom, majd rászórom a fűszerpaprikát. Felöntöm vízzel (bővebb lével, mint máskor), sózom, borsozom, fűszerezem és mint a pörköltet puhára főzöm. Közben a karfiolt megmosom, rózsáira szedem és sózott, ételízesítős vízben forrás után 5-8 percig főzöm. Nem szabad túl főzni, mert akkor szétesik.
A rizst kevés olajon megfuttatom, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, ezt is sózom, borsozom és kb. 10-15 perc alatt lassú tűzön puhára főzöm.
Kiolajozott tűzálló tálba zsemlemorzsát hintek és a karfiol felét belerakom. Ha nagyobb darabok lennének érdemes egy kicsit villával szétnyomkodni. Erre rakok 1 réteg rizst, meglocsolom tejföllel, erre jön a szaftjából kiszedett hús, ismét rizs és végül a maradék karfiolt rárakom. A pörkölt szaftjával elkevert tejfölt a karfiolra öntöm. Tetejét megszórom egy kicsit zsemlemorzsával és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.