Nagyon szeretem!
1 fej karfiol,
50 dkg darált hús (Nálam pulyka)1
fej hagyma,
1 kis főzőtasakos rizs,
olaj,
tejföl,
só
bors
fokhagyma
kömény
http://www.toldifuszer.hu füszerkeverék.
A karfiolt rózsáira szedem sós vízben kicsit előfőzöm.
A hagymát összevágom olajon megpárolom ráteszem a húst, megfüszerezem, fehéredésig sütöm.
A karfiolt leszűröm és olajjal vagy vajjal kikent jénaiba teszek agy sort, megfűszerezem kissé.
Közben a rizst megfőzöm és összekeverem a kész hússal.
Ezt a keveréket ráteszem a karfiolra majd betakarom egy újabb sor karfiollal.
Tetejére tejfölt teszek és szépen megsütöm amíg kissé pirul a teteje.
A húsz füszerezhetjük fokhagyméval és köménnyel.
A jénait csak hideg sütőbe tedd!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.