1 fej kelkáposzta (1-2 kg)
2 fej vöröshagyma (közepes)
1/2 kg csirkemell filé
olaj izlés szerint
víz
2 doboz tejfel
6 db tojás
1 tk piros paprika
1 tk só,
1 tk ételízesítő izlés szerint nálam házilag készített
A kelkáposztát leveleire szedjük, jól megmossuk sós, vízben félpuhára fözzük, a tojást hideg vízben feltesszük főzni 10 percig főzzük, gyorsan hűtjük. Közben kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk, rádobjuk a kockára vágott csirkehúst meghintjük pirospaprikával ízesítjük ,amolyan pörköltesre és vizzel felöntve megfözzük. Jó sűrű szaftot hagyunk a főzés végére.
Amikor a hozzávalók készen vannak egy megfelelő méretű jénai, vagy teflon lábasba rétegezve az alábbi módon bepakoljuk.
aljára kelkáposztalevél, 1 sor csirkés pörkölt alap , 1 sor főt tojás szeletelve, majd kicsit meglocsoljuk tejfellel,kelkáposzta levél ismét és a többi mint fent, addig folytatjuk míg a hozzávaló el nem fogy a tetejét beborítjuk kelkáposzta levéllel és 1 doboz tejfelt ráteszünk szépen elsimítjuk rajta.
200 fokos sütőben addig sütjük amig a tetején lévő tejfel kissé elszineződik.
Egyéni recept és nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.