1 csm fodros kocka /50kg/
vagy 12 db sós palacsinta metéltre vágva és akkor a neve Kertész palacsinta lesz az ételnek.
50 dkg vegyes frissen párolt zöldség,vagy fagyasztott keverék.
15-20 dkg maradék fött sonka
4 db tojás
1 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
A tésztát sós vízben megfőzöm,leszűröm és leolajozom egy kicsit,félre teszem.
Ha palacsintával készítjük akkor megsütjük a szokott módon csak sóval a palacsintákat és összehajtjuk és 3 cm es csíkokra vágjuk.Mindkettővel azonos módon járunk el.
Egy olajozott tepsi vagy tál aljára rakjuk vagy a tésztát vagy a palacsinta csíkok felét, erre rásímitjuk a párolt zöldségeket ,amit egy fél dl olajon pároltam kb 5 percig/fagyasztott zöldségkeveréket használtam/ és most jön egy kis feltúrbózása ennek a receptnek, a maradék fött sonkából kb.15-20 dkg-ot kockára vágtam és a zöldségkeverék tetejére szórtam.Majd rásimítottam a maradék tésztát és ráöntöttem a tojásokkal elkevert és kicsit megsózott tejföl.Ráreszeltem a sajtot és előmelegített sütőben,fólia alatt 20 perc alatt átsütöttem ,majd rápirítottam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.