Ezt kiprobálom 8D köszönöm.
4-5 szikkadt kifli
2 tojás
1/2 liter tej
15 dkg cukor
1 cs vaniliás cukor
darált dió
mazsola
meggy lekvár
1 nagyobb alma
A tojásokat kettéválasztom, és a sárgákat összekeverem a cukorral, vaniliáscukorral majd a tejjel. A felkarikázott kifliket, ebbe mártom bele, majd egy kivajazott morzsázott jénaiba lerakom. Az ázott kiflikre egy réteg őrölt, ízlés szerint cukrozott dió jön, erre finom meggylekvár és mazsola. Ezt a rétegezést addig folytatjuk amíg a kifli el nem fogy. A tetejére almakarikákat teszünk, majd beborítjuk a 2 tojásfehérje felvert habjával, amibe úgy 2-3 ek. cukrot teszünk, és egy ek. lekvárt.
Ezt előmelegített sütőben, alacsony hőfokon addig sütjük amíg a hab gyönyörű színt nem kap.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.