10 db palacsinta
25 dkg barna csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek pálmazsír
1 kk Himalája só
1/2 TV paprika
2 kk pirospaprika
1 kk kakukkfű
2 ek zabpehely
1/2 cs. petrezselyemzöld
2 ek tejföl
A hagymát aprítógéppel pépesre vágtam, és megpirítottam a zsíron.
Közben megpucoltam a pici gombákat, akik szintén az aprítóban végezték mikor megpirult a hagyma, hozzátettem a pirospaprikát és a kakukkfüvet, majd a gombát és az apróra vágott paprikát.
A gomba ereszt levet, de egy pici vízzel fel is engedtem.
A kályhában 20 perc alatt készre főztem, majd összeturmixoltam a tejföllel, petrezselyemmel és a zabpehellyel.
Kiolajoztam egy jénai tálat és elkezdtem rakni bele a palacsintát. 1 palacsinta, 3 ek. gombás töltelék. Megint egy palacsinta, a tetejére 3 ek. töltelék.
Így ment ez, amíg elfogyott a palacsinta, akkor a tetejére öntöttem az összes megmaradt tölteléket, és beraktam a kályhába sülni.
15 perc alatt összeállt, díszítettem egy pici petrezselyemmel, és cikkekre vágtam.
Vittem belőle a 87 éves barátnőmnek is, mert rengeteg lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.