biztos nagyon finom lehet
Hozzávalók:
1 dl tej
25 dkg kukoricadara
1 marék búzadara
só
10 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tejet 1 liter vízzel, kevés sóval felforraltam. Apránként hozzáadtam a kukorica- és búzadarát.
Állandó kevergetés mellett kb. 5 perc alatt tejbegríz sűrűségűre főztem. Míg a puliszka hűlt zsírjára sütöttem a szalonnát. A tepertőt szűrőkanállal kiszedtem, a zsír egy részével kikentem egy hőálló tálat, a maradékkal bezsírozva a kanalat beleszaggattam egy réteget a puliszkából. Megszórtam a reszelt sajt felével, beleszaggattam a maradék kukoricadarát, majd a sajt másik felével is megszórtam, tetejét pedig a pirított szalonnával borítottam.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt ráolvasztottam a sajtot, szeletelve tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.