1 nagy karfiol
reszelt sajt 10-15 dkg.
szerecsendió,1 kk.
Főtt tészta,kb.20 dkg /maradék is jó/
1 nagy karfiol rózsáira szedve és sós vízben roppanósra főzve/fedő nélkül szoktam főzni,jobb az emésztésnek/ :D
Besamelmártást készítek 1púpos ek. liszttel és egy pici vajjal/1/2 ek./amit megpirítok és kb.1/2 l.tejjel felöntök picit sózom,majd egy pár percig főzöm és szerecsendióval fűszerezem.
A jénai aljára öntöm a főtt tésztát,erre terítem a karfiolt,itt egy picit megsóztam,erre öntöm a mártást és a végén egyszerűen reszelek rá sajtot és jó meleg sütőben 200fok addig sütöm míg a sajt meg nem pirul. Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.