Nagyon guszta!
½ kg vajbab
5 közepes burgonya
3 tojás
2,5 dl tej
1,5 dl tejszín
1,5 dl tejföl
2 dkg vaj
2 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg parmezán sajt (lehet más is )
só
fehér vagy színes bors
http://www.toldifuszer.hu/
A babot megmossuk és feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük és lecsöpögtetjük. (ez most fogyasztottból készült)
A burgonyát megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzzuk és sós vízben megfőzzük.
2 tojást keményre főzünk, majd hűtjük, és a héját eltávolítjuk, vékony karikákra vágjuk, majf a karikákat félbe vágjuk.
A sütőedénybe rétegezzük a hozzávalókat, 1 sor burgonya, 1 sor tojás, 1 sor vajbab.
Elkészítjük a besamelt.
A vajat egy edényben felforrósítjuk és beletesszük a lisztet és világosra pirítjuk.
A sajtot lereszeljük.
1 tojást szétválasztunk, a sárgáját a tejjel, tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a sajtot, jól összekeverjük és a rántáshoz adjuk és takarékon folyamatosan keverve besűrítjük. A végén hozzáadjuk a tejfölt és jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Kicsit sósabbra készítsük, mint ahogy szeretjük, mert a zöldségek magukba szívják és sótlan lesz. (Én nem szeretem utána sózni)
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Egyik nap feltámadt bennem a zöldbab iránti vágy, de három napig tanfolyamon voltam, így nulla esélye volt, hogy megvalósuljon. Több féle lehetőség között tépelődtem, végül a rakott babra esett a választás. Amikor már majdnem megfőtt a bab, akkor jutott eszebe, hogy a rakott kelkáposzta mintájára, főzhettem volna babpörköltet és rizzsel rakottat, de majd legközelebbJ
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.