Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Magyar » Rakottt palacsinta Csilditől

felvitel dátuma: 2020-09-17 22:26:44       mai nézettség: 1       nézettség: 653
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

40 dkg liszt

3 db tojás

 3/4 l tej

 1cs vaníliás cukor

3-4 ek olaj

csipet só

szóda vagy szénsavas ásványvíz

 

A lekvár töltelékhez

30 dkg sárgabarack lekvár

 

A diós töltelékhez

20 dk g dió (darált)

10 dkg kristálycukor

1 dll habtejszín 

 

A kakaós töltelékhez

4 dkg holland kakaópor

10 dkg kristálycukor

csepp tej

 

A tetejére

250 ml hullala tejszín

3-4 evőkanál  sárgabarack lekvár

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
  1. A tojást elkeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal és a sóval, majd beleszórjuk a lisztet is. Sűrű tésztát kapunk, amit legalább 1 órán keresztül pihentetünk.
  2. Majd annyi vízzel engedjük fel, hogy kb. tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. Ha túl híg, tojással és liszttel sűrítsük.
  3. És kezdődhet a sütés, amihez olajat már nem kell használni, mert a tésztában van elég. Ebből a mennyiségű tésztából kb. 20 darab lesz.

 

Ezután

A töltelékeket is elkészítjük. A kakaóshoz a kakaóport, és a cukrot összekeverjük. csepp tejjel lágyíthatjuk

A dióshoz a darált dióhoz adjuk a cukrot, a tejszínt és keverjük össze.

Egy 25 cm átmérőjű tortaformában szeretem összeállítani, az alját kenjük ki vajjal. Az első palacsintát vékonyan megkenjük a dió töltelékkel, erre jön a második palacsinta.,majd a  lekvár .Újabb palacsinta. Megszórjuk a kakaóval, ismét palacsinta majd megkenjük lekvárral. És kezdjük, előröl. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a töltelék vagy a palacsinta, vagy úgy gondoljuk elég magas lesz.

Ha befejeztük a rétegezést, akkor a tejszínt felverés nélkül óvatosan kikeverjük és hozzáadjuk a lekvárt.

Ezt egy kanállal a legfelső palacsinta tetejére kenjük.

180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, míg szép arany színűvé válik

Tálalhatjuk porcukorral vagy tejszínhabbal is de elég édes így is. finom

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.