40 dkg liszt
3 db tojás
3/4 l tej
1cs vaníliás cukor
3-4 ek olaj
csipet só
szóda vagy szénsavas ásványvíz
A lekvár töltelékhez
30 dkg sárgabarack lekvár
A diós töltelékhez
20 dk g dió (darált)
10 dkg kristálycukor
1 dll habtejszín
A kakaós töltelékhez
4 dkg holland kakaópor
10 dkg kristálycukor
csepp tej
A tetejére
250 ml hullala tejszín
3-4 evőkanál sárgabarack lekvár
Ezután
A töltelékeket is elkészítjük. A kakaóshoz a kakaóport, és a cukrot összekeverjük. csepp tejjel lágyíthatjuk
A dióshoz a darált dióhoz adjuk a cukrot, a tejszínt és keverjük össze.
Egy 25 cm átmérőjű tortaformában szeretem összeállítani, az alját kenjük ki vajjal. Az első palacsintát vékonyan megkenjük a dió töltelékkel, erre jön a második palacsinta.,majd a lekvár .Újabb palacsinta. Megszórjuk a kakaóval, ismét palacsinta majd megkenjük lekvárral. És kezdjük, előröl. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a töltelék vagy a palacsinta, vagy úgy gondoljuk elég magas lesz.
Ha befejeztük a rétegezést, akkor a tejszínt felverés nélkül óvatosan kikeverjük és hozzáadjuk a lekvárt.
Ezt egy kanállal a legfelső palacsinta tetejére kenjük.
180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, míg szép arany színűvé válik
Tálalhatjuk porcukorral vagy tejszínhabbal is de elég édes így is. finom
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.