6db szikkadt zsemle,2db tojás,3-4db reszeltalma,1 vanilincukor,10dkg kristálycukor,5-6dkg darált dió,késhegynyi fahéj,félliter tej,5dkg olvasztott vaj,
4dkg zsemlemorzsa ,2dkg olaj vagy vaj a tortaforma kenéséhez és meghintéséhez.
A zsemléket félbevágom és leöntöm a langyos tejjel,kinyomkodom és beleütöm a tojásokat és hozzáadom az olvasztott vajat.Összekeverem a vaniliás cukorral.A tortaformát kivajazom,zsemlemorzsával meghintem és a massza felét beleöntöm,rásimitom a reszelt almát,amiben elkevertem a 10dkg cukrot a fahéjat és a darált diót .Ráöntöm a zsemlés massza másik felét és forró sütőben 180 foknál 15-20 perc alatt megsütöm.Porcukorral meghintem és már tálalom is.
Lekvárt kinálhatunk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.