Nagyon klassz!Régóta nem ettem ilyet!Köszi!
2 evőkanál olaj vagy kicsi diónyi zsír
1 teáskanál liszt
1-2 tojás /igény szerint/
fél liter víz
fűszerek:
őrölt kömény,
fokhagymapor,
szerecsendió őrölve,
ételízesítő,
pirospaprika / lehet csípős is /
só /ha nem elég sós az ételízesítőtől/
pirított kenyérkocka
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A zsiradékot a liszttel megpirítom / rózsaszínűre /.
A tűzről levéve hozzáadom a fűszereket.
Felöntöm a vízzel és csomómentesre, állandóan kevergetve felforralom.
Ezután beleütöm a tojást és csak addig /3 perc/ főzöm, amíg a tojás belseje lágy marad.
A pirított kenyérkockára szedve tálaljuk.
Aki szereti, néhány csepp ecettel savanykássá teheti.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.