2 db. közepes alma (15-15 dkg.)
10 dkg. őrölt mandula, esetleg dió
egy jó csipet reszelt citromhéj
10 dkg. eritrit, vagy cukor
2 db tojás
2 púpos ek. zsemlemorzsa
Panírozáshoz:
1 tojás
zsemlemorzsa
kókuszzsír
Az almákat megpucoljuk, a magházát kivesszük, apróra összevágjuk.
Hozzáadjuk a mandulát, összekeverjük, beletesszük az eritritet, a reszelt citromhéjat, a 2 tojást, a zsemlemorzsát és jól összekeverjük.
A kókuszolajat közepes lángon felforrósítjuk, a masszából kisebb gombócokat formálunk, a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, végül a forró olajban szép pirosra sütjük.
Porított eritrittel megszórva kínáljuk.
Nekem hidegen ízlett igazán.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.