- fél kg csirkecomb filézve,
- só, bors, fokhagyma,
- 1 ek kókusz zsír
Bundázáshoz:
- liszt,
- 2 db tojás felverve,
- zsemlemorzsa
A csirkehúst megmosom, lebőrözve, kifilézve keskenyebb darabkákra, csíkokra vágom.
Tálban sózom, borsozom, megszórom zúzott fokhagymával, levákuumozom és addig hagyom a vákuumban, amíg előkészítem az anyagokat a panírozáshoz.
A húscsíkokat klasszikus módon panírozom, egyenként megforgatom lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában.
Előmelegítek egy 24 cm-es AMC sütőelemet, kétharmad hővel, a visiotherm első zöld jelzéséig, beleteszem a kókusz zsírt - azonnal felolvad - és belerakom a panírozott húscsíkokat.
Körbepirítom őket, majd amikor minden oldaluk megsült - 1-2 perc - ráteszem az edényre a fedőt és hagyom a visiotherm jelzését kb 90 fokig felmenni.
Leveszem a fedőt és tálalom a rántott húscsíkokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.