1 kg géva gomba
1/2 l tej
4 cikk fokhagyma
1db vöröshagyma
1 evőkanál só
3 evőkanál liszt
3 db tojás
1 evőkanál szezámmag
5 evőkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A gombát felszeleteljük kb 0.5-1 cm-es, minél nagyobb szeletekre /amit az adott gomba "fazonjából" sikerül vágni/.
Ahol szennyeződést látunk rajta, kis késsel lekapargatjuk, vagy ha a növekedése során valamilyen levél vagy ág darabot körbenőtt, azt kivágjuk, majd egy körömkefével / nekem van egy olyan körömkefém amit csak citrom, krumpli, ...stb megsúrolására használok!/, folyó víz alatt át keféljük.
A megmosott gombákat egy mélyebb tálba tesszük, a tejet ráöntjük-lehetőleg fedje el a gombákat- majd fél órai áztatás után lobogó forró vízbe tesszük a szeleteket amibe beletettünk egy lapos evőkanál sót, egy vöröshagymát, és a fokhagyma cikkeket.
1/2 órai csendes főzés, abárolás után a gomba szeleteket tálcára szedjük, kipannírozzuk és az olajban szép pirosra sütjük.
Tartármártást , sült krumplit vagy rízst kínálunk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.