500 gr sampinyon gombafejek, zsemlemorzsa, pici só, 4 db tojás, olaj a sütéshez, , 3 db nagy krumpli, 1/2 dl Olivaolaj, 1 kispohár tejfölt, 1 adagoló Yummi, 1/2 citromlé (pici citrom), 1 teáskanál mustár, 1/2 mokkáskanál fehér bors
A gombafejeket kicsumázom, és lehúzom a kalapjáról a héjját, lesózom és fél óráig állni hagyom. Közben megtisztítom a krumplti, felkockázom és megsütöm. Míg sül addig bepanírozom a gombát (én zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa, házi morzsa) Ha kisült a krumpli utánna a gombát sütöm. Előzőleg elkészítettem a majonézt: 2 tojássárgáját kikeverem egy adagoló yummival(cukorpotló) majd hozzáadom a mustárt az őrölt fehér borsot, pici sót, citromlét, végül egy kis pohár tejfölt. Nagyon finom lett!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.