4 db tojás
3 db alma
20 dkg zeller felkockázva
2 kk. kakukkfű
1 ek olivaolaj
liszt a tojások panírozásához
durva zsemlemorzsa panírozáshoz
kb 2 dl olaj
5 dkg vaj
3 dkg reszelt parmezán sajt
1 kk. méz
só
Kb2,5 dl húsalaplé
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 ek. felaprított snidling
Három darab tojást 4 és fél percig főzünk. Így a fehérje megszilárdul a sárgája viszont lágy marad.
Az almát héjjával együtt kettévágjuk, magházát kivágjuk.
Egyenként ráfektetjük egy darab fóliára, meghintjük kakukkfű levelekkel, négy-öt csepp olivaolajat csepegtetünk rá, megsózzuk, majd becsomagoljuk a fóliába. 80C°-os sütőbe teszük 10 percre.
Közben a zekkert kockára vágva megfőzzük annyi húsalaplében amennyi éppen ellepi,/ ha ez nincs, sós vízben/. A főzőlevet leszürjük, de nem öntjük ki, ezzel hígitjuk a pürét. Botmixerrel pürésítjük, 3 dkg vajat és 3 dkg reszelt parmezánt adunk hozzá. Krémszerű legyen.
A megpucolt tojásokat bepanírozzuk és kirántjuk.
Az almákat kibontjuk a folpakból, cikkekre vágjuk, picit megkenjük mézzel és 2 dkg vajon átsütjük, vagyis karamellizáljuk.
Úgy tálaljuk, hogy a tányér közepére teszünk zellerpürét, rá ültetjük a félbevágott rántott tojást, köré rendezzük a cikkekre vágott karamellizált almát és az egészet meghintjük petrezselyemzölddel vagy snidlinggel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.