Guszta és nagyon finom . Én szoktam csirkemellet ,vagy s karajt tölteni vele és úgy ki rántani .
30 dkg velő
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
só
őrölt bors
olaj
A velőket első lépésben lehártyázom és jól megmosom. De nagyon óvatosan, mert könnyen szétmennek. Egy lábosba vizet forralok egy kevés sóval, és a lobogó vízbe 2-3 percig abálom a velődarabokat. Csak a szép egész, aránylag nagy darabokat rántom a kicsi lehulló részek mehetnek egy kis tojásos velőbe. Ha kihül az abált velő, akkor a szokásos módon lehet panírozni. Liszt-tojás-zsemlemorzsa. A tojásba sót és egy pici őrölt borsot szórok. Forró olajban kisütjük. Figyelni kell rá meg ne égjen, elég neki két-három perc.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.