1 közepes fej karfiol
1 kg burgonya
só
bors
Besamell:
1 liter tej
10 dkg vaj
10 dkg rizsliszt
só
reszelt szerecsendió
Húsos rész:
fél kg darált hús
1 fej vöröshagyma
só
bors
fokhagyma
1 csomag (125g)főzőtasakos hajdina
Tetejére: sajt
Tálaláshoz: tejföl
A karfiolt, rózsáira szedjük, megmossuk, megfőzzük épp csak annyira hogy roppanós maradjon.
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, karikára szelve, egy zsírozott tepsibe rakjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst is, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük.
A hajdinát a dobozon lévő előírás szerint megfőzzük, leöblítjük, és a megfőtt húshoz adjuk.
A vajat egy fazékban megolvasztjuk, rádobjuk a rizslisztet, összemelegítjük, és felöntjük a tejjel, sózzuk reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Egy zsírozott tepsi aljába rakjuk a megfőtt, megtisztított karikára szelt burgonyát, erre a besamell fele kerül, majd a húsos-hajdinás töltelék, ezután a karfiol rózsák, a besamell másik fele, és reszelt sajt.
Előmelegített sütőben megsütjük. Tejföllel kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.