tésztá:
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
6 db. tojás
1-2 kanál kakaópor
18 dkg darált dió
10 dkg rétesliszt
fél cs. sütöpor
fél dl rum
diós tölteléket:
20 dkg darált dió
12 dkg porcukor
1 zacskó vaníliáscukor
1 dl rum
második töltelék, egy krém:
3 egész tojás
3 ek. kakaópor
10 dkg kristálycukor
1 egész vaj /25 dkg/
10 dkg házi baracklekvár
10 dkg csokoládémázzal
Elkészítjük a tésztát:
20 dkg vajat vagy margarint, 20 dkg porcukorral és 6 tojássárgájával jól kikeverünk.
Hozzáadunk 1-2 kanál kakaóport, 18 dkg darált diót, 10 dkg réteslisztet és fél cs.sütöport, majd a 6 tojásfehérje kemény habját.
A tésztát zsírozott-lisztezett tepsiben, elömelegített sütöben megsütjük, majd pici rummal meglocsoljuk.
Ezután elkészítjük a diós tölteléket:
20 dkg darált diót összekeverünk 12 dkg porcukorral, 1 zacskó vaníliáscukorral és annyi rummal /kb.1 dcl/ , hogy kenhetö masszát kapjunk.
Ezután jöhet a második töltelék, egy krém:
amelyhez 3 egész tojást, 3 ek. kakaóport, 10 dkg kristálycukrot göz fölött sürüre keverünk, majd kihütjük.
1 egész vajat /25 dkg/ habosra mixelünk, majd a kihült, tojásos-kakaós masszához adjuk és finom krémmé verünk fel.
A tésztánk miután kihült, megkenjük házi baracklekvárral, majd erre simítjuk a diós tölteléket és erre vékonyan a krémet is rásimítjuk, kenegetjük.
Ezután csokoládémázzal vonjuk be és tetszés szerint díszíthetjük. Hütöben tartjuk, hogy szépen szeletelhetö legyen, ha megdermedt. Forró vízbe mártott késsel vágjuk fel.
Igazi házi sütemény.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.