Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg Ráma margarin
30 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
1 csipet só
1 evőkanál rum
Alma/Töltelék:
15dkg cukor
1,5 kg alma
1 tk fahéj
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
3 evk búzadara
3 evőkanál lekvár (Rózsalekvár almával én ezt használtam )Saját recept
Tetejére:
1 tojás sárgája
elkészítés
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 gombócot formálunk ,majd becsomagoljuk és a mélyhűtőbe rakjuk hogy reszelhető állagú legyen .Ez kb 1 óra
2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük. Beletesszük egy tálba megszórjuk a cukorral, fahéjjal, fűszerkeverékkel, és összekeverjük. Kb 10-15 percig pihentetjük majd szűrőbe téve lecsepegtetjük,ezután beleszórunk egy marék darát.
3. Mikor a tésztánk megfelelő ,egy tepsibe sütőpapírt rakunk vagy jól kivajazzuk lisztezzük és az egyik tésztát a reszelő durva fokán belereszeljük a tepsibe.Ezt a tésztát vékonyan lekenjük lekvárral,erre rá az alma, s az almát lefedjük a maradék tésztával. Szintén ráreszeljük. Majd megkenjük egy tojás sárgájával.
4. Betesszük a sütőbe, kb. fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
Tetejét porcukorral meghintjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.