25 dkg vaj
25 dkg simaliszt
10 dkg porcukor
pici só
1 db citrom
krém:
4 tojás
25 dkg porcukor
egy1 db citrom
60 dkg ribizli
2-3 kanál liszt
1 kiskanál sütöpor
csipetnyi só
A sütöt elömelegítjük 170 C fokra. 25 dkg jéghideg teavajat/tegyük 1 órára a mélyhütöbe/, ez nagyon fontos, mert ha nem jéghideg akkor a tészta nem sikerül, a nagylyukú reszelön egy tálba reszeljük.
Hozzáadunk 25 dkg simalisztet, 10 dkg porcukrot, pici sót, és egy citrom reszelt héját és kézzel gyorsan összemorzsoljuk, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, finom, morzsás állagú legyen.
Egy tepsibe sütöpapírt teszünk, beleszórjuk a morzsát. Kézzel teljesen belenyomkodjuk,hogy egyenletes réteget kapjunk. Ne ijedjünk meg, a morzsa a sütés végére összeáll.Beletesszük a sütöbe és 20-25 percig sütjük, amíg világos aranyszínü lesz.
Közben kikeverjük a krémet. 4 egész tojást 25 dkg porcukorral habosra keverünk. Egy evökanálnyi fehérjét félreteszünk és majd a megsült tésztát bekenjük vele, hogy a ribizlis masszát majd ne szívja magába. Ezután hozzáadjuk a habos tojásmasszához egy citrom levét. Kb. 60 dkg ribizlit botmixerrel pürésítünk és szintén hozzáadjuk, majd 2-3 kanál lisztet, kiskanál sütöport, csipet sót és simára keverjük az egészet.
Amikor a tészta megsült, megkenjük a tojásfehérjével és ráöntjük a masszát. Visszatesszük a sütöbe és 20 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul.
Teljesen kihütjük,majd kockákra szeleteljük és porcukorral meghintjük. Nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.