Csodásak lettek!Végtelenül kedves vagy,hogy megemlítetted a nevemet!
Tésztához:
Töltelékhez:
Lekenéshez:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen 1cm vastagra nyújtjuk.
Egy közepes méretű, lisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk, úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A karimákat lekenjük tojás sárgájával.
A töltelékhez a túrót egy tálban alaposan összetörjük, beletesszük a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a citrom reszelt héját.
Minden kalácska mélyedésébe teszünk 1 púpos tk tölteléket.
A tepsiben hagyjuk még 30 percet kelni.
A ribizliket leszemezzük, megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és a túrós töltelékbe nyomkodunk pár szemet.
Előmelegített sütőben 23 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
19 db kalácska lett ebből az adagból.
Köszönet Jákli Juditnak az alapötletért!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.