Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Rigó Jancsi

felvitel dátuma: 2012-03-15 20:14:42       mai nézettség: 1       nézettség: 3234
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók a kakaós piskótához :  6 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor,
1 evőkanál kakaópor

Krém : 8 dl cukrozott tejszín, kakaópor ( minőségű, én holland kakaóporból csináltam )

Csokoládé bevonat: 20 dkg étcsokoládé, kb. 1 dl étolaj vagy pálmazsír

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Kakaós piskóta : a tojások sárgáját 6 dkg cukorral kikeverjük és egy kevés vizet adunk hozzá. A fehérjét 6 dkg cukorral felverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.
A felvert fehérjéhez lassan hozzákeverjük a cukros sárgáját, majd óvatosan a sütőporos, kakaós lisztet. A masszát szívformába öntöttem ( csak az aljára tettem sütőpapírt, az oldalát körbe kell majd vágni, ha megsült ) és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem. A piskótának teljesen ki kell hűlnie mielőtt a tejszínes krémet beletöltenénk. Amikor a piskóta kihűlt akkor középen félbevágjuk.

Krém : Felverjük a 8 dl tejszínt és kettéosztjuk. Egyik felébe minőségű kakaóport keverünk. Én nem tettem pluszba az édes tejszínhez cukrot de aki édesszájú az tegyen bele nyugodtan még porcukrot!

A piskótának teljesen ki kell hűlnie mielőtt a tejszínes krémet beletöltenénk. Amikor a piskóta kihűlt akkor középen félbevágjuk. A piskóta alsó részére először a kakaós tejszínt tesszük , majd a sima tejszínhabot. Ráhelyezzük a piskóta felső felét és a maradék krémmel kiigazgatjuk az esetleges piskótasérüléseit „ . A tortát becsokizni sokkal könnyebb, ha állt egy éjszakát a hűtőben, mint frissen betöltve.
A csokoládé bevonat : az étcsokoládét kis darabokra tördeltem és fémtálban gőz fölött felolvasztottam. Mikor már lehet kevergetni akkor kell hozzáadni az étolajat és összekeverni vele.
A csokoládét a torta közepére önteni és kenőkéssel elkenegetni.

 

A recept egy 24 cm-es tortaformába vagy egy szívformába szól.


 

 

 

 


 
 
Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánokVárom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvembenBármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megtehetedÜdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
 
Sós sütemények
 
Szakács: Arenka


Film link: http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29735137

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 fabian laszlone 2012 március 15

guszta a torta

0/10 Makány Aranka 2012 március 16

Köszönöm.

0/10 Gál Margit 2012 március 16

Nagyon guszta. Kifogom próbálni ezt a habkrémet mert a vajas krémeket nem igazán szeretem, nem is bírom enni.

0/10 Makány Aranka 2012 március 16

Ebben nincs vaj. :)

10/10 heli 2012 július 26

fincsi lehet +10*

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.