3 kg ringlószilva
1,5 kg cukor
2 KK őrölt fahéj
1 citrom kifacsart leve
2 csomag QUITTIN befőző cukor
A szilvát kimagozzuk, megmossuk és ledaráljuk.
Az üvegeket kimossuk - én a sütőben szárítom meg egy tepsiben aminek az aljára vizet öntök és erre rakom az elmosott üvegeket, 200 fokon kb 20 percig.
Egy nagyobb lábasba rakjuk a szilvát, összekevrjük a befőző cukorral , citromlével és addig főzzük míg nem kezd rotyogni. Ekkor belekeverjük a cukrot és újból forrásba hozzuk. Tányéron zselésedési próbát tartunk, ha jó akkor forrón üvegekbe rakjuk, lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük másnapig a lekváért.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.