Nagy fazék húsleves csirkéből, 1/2 kg rizs, 1 nagy fej vöröshagyma, pici olaj, só, ételvarázs, 1 kk pirospaprika, 1 maréknyi cukorborsó+ugyanennyi kukorica.
Ezt a fajta rizottót akkor szoktam készíteni, mikor húslevesem is van és mivel nem mindig fogy el a sok csibeaprólék, "újrahasznosítom" őket!:) Miután megfőtt a húslevesem, kiszedtem belőle a sovány husikat (mehet bel zúza és szív is ) és apróra vágtam őket. A vöröshagymát megdinszteltem pici olajon, majd rá a piros paprika és a kis húsfalatok. Pár kanálnyi vízzel felengedtem+pici só vagy ételvarázs és miután rottyant egyet, hozzáfordítottam a rizshez, a húslevesből kivett és felkarikázott répákkal+sós vízben főztem hozzá kukoricával és cukorborsóval összekevertem. Tetejére mehet reszelt sajt és mellé savanyúság. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.