Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Rizsleves indiai

felvitel dátuma: 2011-11-06 20:09:42       mai nézettség: 1       nézettség: 1350
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg rizs (1 bögre)

1 bögre vajbab

1 bögre zöldborsó

1 sárgarépa

1 fehérrépa

1 vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

2 ek. olivaolaj

1 kk.szegfűszeg (8-10 darab)

1 kk. mustármag (hivatalosan fekete kellene, ha nincs egy kicsi fahéjat tegyünk még hozzá)

1 kk. római kömény

¼  kk. fahéj

½ kk. kurkuma

1-2 cm gyömbér

bors

chilli

/www.toldifuszer.hu (mi lehetne, ha nem Toldi fűszer, mivel nyertem egy kosárra valót)

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A rizst alaposan megmossuk, legalább 7 szer, (Rudi szakács alapján)és lecsurgatjuk.

A sárgarépát, fehérrépát megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. (vághatjuk kiskockára vagy karikára is, de én most vagyok kattanva a gyufaszál zöldségre, most tudtam meg a testvéremtől, hogy julienne-nek hívják ezt a technikát, de ezek ¼  julienne-nek)

A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagyma nyomón áttörjük.

A gyömbér héját levágjuk és apróra vágjuk, vagy lereszeljük.

Az olajat felmelegítjük, beledobjuk a fűszereket és lassú tűzön pirítjuk, akkor , ha a szegfűszeg kezd szétnyílni.

 Hozzáadjuk a hagymákat és kicsit megfonnyasztjuk, majd beletesszük a rizst és folyamatosan keverve üvegesre pároljuk.

Beledobjuk a babot, borsót és folytatjuk a párolást, majd felöntjük  vízzel (itt nem írok mennyiséget, mert mindenkinek más a levessűrűség iránti igénye), beletesszük a kurkumát, fahéjat, sót és lefedve kb.15 perc alatt lassú tűzön készre főzzük.  Ha gyufaszálra vágtuk a zöldséget csak a főzés felénél tegyük bele, mert  a hátralévő időben megpuhul, ha nem, a babbal, borsóval együtt kezdjük el főzni.

A végén megszórjuk frissen őrölt borssal és chillivel.

A rizsleves mint étel nálunk nem létezik, de tegnapról maradt a rizsköretből és azon gondolkodtam mi is legyen vele. Reggel még fasírtokat akartam belőle sütni, de dél fele már inkább levest vízionáltam. Végül megszületett ez a leves. Mivel maradékból készítettem, igy újabb adag fűszert pirítottam, a borsót és sárgarépát megpároltam, beletettem a rizst és felengedtem vízzel, és összefőztem. Teljesen felülmúlta a várakozásaimat, úgy tűnik egy újabb leves került be a kínálatomba. Így az indiai hét nem az indiai fűszerezésű rizzsel zárult, hanem ezzel a levessel. Elképesztően finom, mindenkinek ajánlom, aki szereti az édes, sós, csípős, enyhén fanyar ízek kombinációját. Aki nem tudja, hogy szereti-e feltétlenül próbálja kiJ

A szegfűszeget halásszuk ki a levesből (erre még nincs technikám), mert nem biztos, hogy szeretjük, ha ráharapunk.

(A képek a maradékből készítés fázisképei)

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 07

Nagyon ötletes!Újra egy finom leves!

0/10 Helga 2011 november 07

Nálam ez a leves az 1-10-es skálán 10-es. Gyakorlatilag jöhet minden nap:)Remélem, ha valaki elkészíti, neki is bejön:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.