Nagyon-nagyon gusztusos, ilyen módon még nem készítettem, finom!
1-1,5 kg bőrös malacoldalas
6-8 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
grill fűszer
őrölt kömény
2 ek.sertés zsír
A tálaláshoz:
zöldségek ízlés szerint
Előkészítés: Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.
Elkészítés: Az oldalast bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Fóliával letakarva sütőben 160-180 fokon kb.1 órát sütjük. A fóliát levéve visszatesszük a sütőbe és még 30-40 percet sütjük,hogy szép piros és ropogós legyen. Közben többször meglocsoljuk a saját zsírjával.
Melegen körettel vagy hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.