Hogy én ezt mennyire szeretem! Csillagos egyes - nálatok otos - a tálalásért!
1-1,5 kg bőrös malacoldalas
4-5 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
grill fűszer
őrölt kömény
1 ü.sör
20 dkg füstölt szalonna
2 ek.sertés zsír
Előkészítés: Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.
Elkészítés: Az oldalast bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük. Majd fólia nélkül még 30-40 percet,közben többször megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.