Nagyon jol nez ki, erdemes lesz meg probalni. sokkal tartalmasab mint csak az egyszeru Rosti. Ez majdnem fo etelnek is elmegy.
800 gr nagyon vékonyra vágott burgonya, vékonyabbra, mint a hasábburgonya
200 gr szintén vékony szeletekre vágott sonka
100 gr reszelt sajt (finomabb a füstölt sajt)
100 gr vékony karikákra szeletelt hagyma
1 újhagyma, apróra vágva
1 csokor zöldpetrezselyem apróra vágva
só
olaj a sütéshez
Egy nagyobb palacsintasütőben kb. 4 evőkanál olajon megsütöm a megsózott burgonya felét, néha megforgatva, félreteszem.
A palacsintasütőbe újra olajt öntök, ugyanannyit, mint az előző adagnál.
A másik adag burgonyát, csak kicsit sütöm meg. Rászórom az előre kicsit megsült sonkát, a megdinsztelt hagymát, közben kicsit sósom, az újhagymát, a petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot.
erre rárakom az első adag burgonyát, és kicsi lángon sütöm az egészet, kb. 20 percig, néha megrázogatom, ha kell az utolsó 5 percben fedő alatt is sütöm. Az alja szép piros, kissé ropogós lesz.
Az egész szépen összetapad, így mikor kész, késsel szeletelem, tálalom.
Saláta, savanyúság egyaránt illik hozzá.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.