Hozzávalók:
60 dkg búzaliszt,1
teáskanál só,
5 dkg élesztő,
2 dl langyos tej,
2 teáskanál cukor,
2 teáskanál rozmaring fűszer/darabos/,
1 dl olívaolaj,
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
http://grapoilashop.hu/
Díszítéshez:2 evőkanál durva szemű só,2 szál rozmaring fűszernövény.
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, beleszórjuk a 2 evőkanál rozmaring fűszert.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, és a liszthez keverjük.
Hozzáadjuk az olíva olajat és alaposan összegyúrjuk.
Letakarva 1 órán át pihentetjük, kelesztjük.
A tepsit olíva olajjal kikenjük.
A megkelt tésztát lisztezett táblán kb. másfél centire kinyújtjuk.
3 cm széles és 8 cm hosszú rudakra vágjuk.
Ezeket megkenjük a hidegen sajtolt olíva olajjal.
A rudakat a kikent tepsire helyezzük.
A frissen vágott rozmaring szálakat felaprítjuk, a rudakra szórjuk a nagyszemű sóval együtt.
Sütés előtt még a tepsin 20 percen át kelesztjük.
Előmelegített sütőben 220 fokon, légkeveréssel kb.15-20 perc alatt kisütjük.
Kiváló borkorcsolya is egyben!!!
Ez a receptem a 2010-es bornapokon Tokajban 2. helyezett lett, borkorcsolya kategóriában.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.