1 db közepes méretű konyhakész csirke
5 dkg vaj
1 db citrom
1 rozmaring ág
só
őrölt fekete bors
étolaj
szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés: A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Felolvasztjuk a vajat /csak langyosra/, belekeverjük a citromlevet és a rozmaringot. Kívül-belül alaposan megkenjük vele a csirkét.
Elkészítés: A csirkét tepsibe tesszük, olajat és kevés vizet öntünk alá. Fóliával letakarva, 160 fokon, egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.