Hozzávalók:
Kovászhoz: 200 g Teljes Kiőrlésű Rozsliszt, 10 g friss élesztő, 3 dl víz
Kenyérhez: Összes kovász, 50 g Világos Rozsliszt, 250g BL- 80 kenyérliszt, 2 kk só, csipet aszkorbin, 1 kk sikér, 15g élesztő, 1 ek olaj, 1-1,5 dl víz
Kovász készítése:
Előző este egy fedeles tálba bele mérjük a lisztet, élesztőt, és a vizet, eg kanállal összekeverjük, letakarjuk és másnapig pihentetjük.
Kenyér elkészítése:
Másnap reggel a kovászhoz hozzáadjuk a többi hozzávalókat alaposan összegyúrjuk kézzel dagasztjuk.1 -1,5 órára letakarva kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük kissé ellapogatjuk két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Teflonos sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük, és még 50 -60 percig keletjük. Amikor letelt a 60 perc ,három helyen a közepét bevágjuk, és vízzel bespricceljük, és a tetővel befedjük Már az előmelegített sütőbe 220 fokon 55 -60 percig sütjük. Nekem Gázos a Sütőm és ennyi idő kell a sütéshez.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.