Hozzávalók: 45dkg liszt,3 tojássárgája,1 cs. vaníliás cukor,0,5dl langyos tej,5dkg élesztő,
A krémhez: 15dkg margarin,10 dkg porcukor,2 cs. vaníliás cukor
Elkészítése: Az élesztőt a tejben felfuttatjuk,tegyünk hozzá 2-3 kávéskanálnyi cukrot is.Majd a liszthez öntjük.Belerakjuk a többi hozzávalót is és jól kidolgozzuk.Ha úgy érezzük,hogy kemény a tészta kis mennyiségekben adagoljunk még hozzá langyos tejet.Ne legyen se túl lágy se túl kemény.Lisztezett táblán nagyon vékonyra nyújtjuk,megkenjük a krémmel és feltekerjük egy rúdba.Ezután a rúdból kb 3cm.es darabokat vágunk.
Fogunk egy vastagabb falú lábost nagyon kikenjük vajjal és jól megszórjuk kristálycukorral.Belerakjuk a tészta darabokat,és hagyjuk 30 percig kelni.Forró sütőbe tesszük,kb.20 percig így sütjük Amikor a teteje pirosodni kezd letakarjuk alufóliával és felére vesszük a hőfokot,végezzünk tűpróbát.Ha már nem ragad,akkor öntsük le 3 evőkanálnyűtejben elkevert 1cs.vaníliáscukor és 2 evőkanál cukor keverékével és még pár percre tegyük vissza a sütőbe.Ha kész 5 percig hagyjuk hűlni,majd lazítsuk meg késsel és borítsuk ki egy tálra.Így a karamellízalt alja lesz felül.Aki szereti adhat hozzá vanília krémet.
A krém hozzávalóinál mindent csak kikeverünk és kenjük a tésztára.
A sütésnél vigyázzunk,az alja ne égjen le.Mindenki a saját sütője szerint vegye az időpontokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.