felvitel dátuma: 2023-11-03 11:15:25
mai nézettség: 2
nézettség: 43
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
Tészta hozzávalói;1 kg liszt, 400 ml langyos tej, 7 evőkanál kristálycukor,200 gramm sertés zsír, 150 gramm kefir,50 gramm friss élesztő,1 csipet só,150 gramm cukrozatlan kakaópor.
Krém; 600 ml tej, 2 cs csokoládés pudingpor, 1 rum aroma, 2 cs vaníliás cukor, 5 evőkanál kristálycukor, 1 tábla tejcsokoládé töltetlen.
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
Tészta elkészítése; egy tálba bele morzsoljuk az élesztőt, teszünk bele egy evőkanál kristálycukrot, felöntjük a langyos tejjel, jól összekeverjük és egy kanál lisztet szórunk a tetejére. Hagyjuk állni 10 percet, majd hozzáadjuk a maradék cukrot,zsírt,kefirt ,lisztet,sót és kézzel egynemű tésztává dagasztjuk. Lefedve hagyjuk kelni egy órát.
Krém; a tejből, vaníliás cukorból, kristálycukorból,pudingporból jó sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzhelyről és még melegen bele keverjük a rum aromát és apránként a csokoládét, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta; mikor letelt az egy óra kelesztés félbe vágjuk a tésztát és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Így van kettő tésztánk egy kakaós és egy sima. Ezeket szintén ketté vágjuk ,így van 4 adag tésztánk. Egy kakaósat és egy sima tésztát kör alakúra nyújtunk . Elsőnek a kívül kakaósat csináltam. Ezért a sima lapot szélesebbre nyújtjuk 1 centiméterrel. Rátesszük a kakaós lapra és késsel elvágjuk 12 felé . Így háromszögeket kapunk. Nyújtófával egyesével még nyújtunk rajta. A szélesebb részére teszünk egy kevés tölteléket és feltekerjük. Ezt csináljuk a többivel is.
A második a kívül fehér tészta. Kör alakúra nyújtjuk a tésztákat , viszont most a kakaósat nyújtjuk 1 centiméterrel nagyobbra. A sima fehér tésztára rátesszük a kakaósat és 12 felé vágjuk. Így háromszögeket kapunk. Nyújtófával egyesével még nyújtunk rajta. A szélesebb részére teszünk a töltelékből és szorosan feltekerjük. Ezt tesszük a maradék tésztákkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső fokozaton 30 percig sütjük. Ha valaki nem biztos benne,hogy megsült nézze meg az alját. Ha megsült aranybarna lesz egy csíkban vagy foltban. A kívül kakaós tésztán is látszik majd!
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!