Piskóta : 6 tojás, 4dl cukor , 4 dl liszt, 7 ek olaj, 1/2 ek sütőpor vagy szalakáli
6 ek dió, 4 ek víz
Dió krém :20 dkg darált dió
3 ek. liszt
2,5 dl tej
20 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
1 citrom héja
20 dkg margarin ,1 dcl rum
A dió torta nagy sikerére újra sütnöm kellett, kicsit más formát kapott.
Rumos-Dió torta
Piskóta : 6 tojás, 4dl cukor , 4 dl liszt, 7 ek olaj, 1/2 ek sütőpor vagy szalakáli
6 ek dió, 4 ek víz
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval cukor felével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot, az olajat , a sütőport, a diót, a vizet és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Előmelegitett sütőben 175 fokon alul felül sütésen sült 25 percig. Ezt a piskótát kétszer sütöttem meg a fölső emeletet kockára vágtam ki.
Dió krém :20 dkg darált dió
3 ek. liszt
2,5 dl tej
20 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
1 citrom héja
20 dkg margarin ,1 dcl rum
A tejet a cukrokkal és a citromhéjjal összefőzzük. Forrás előtt hozzáadjuk először a lisztet, majd a diót, utána összefőzzük. Kihűlés után kicsit langyos állapotban hozzákeverjük a margarint és a rumot. Megtöltjük vele a tortát.
Vajkrém : 20dkg porcukrot 25 dkg puha rámával,pici dió aromával,csipet sóval nagyon habosra kikeverjük. Megkenjük vele mind két torta külsejét, hagyjuk dermedni 2 órát hűtőben, beborítjuk fondantal díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.