Mitől egészséges? Mert ha te sütnél hozzá teljes kiőrlésű zsemlét,akkor oké:D Nekem is van fenn egy hambi receptem:)Én még zsemlemorzsát sem teszek bele,az is plusz szénhidrát.
- 50 dkg sertés + marha darálthús, vegyesen
- 4 db nagyobb hamburger zsemle
- 4 szelet sajt
- 1 tojás
- kevés reszelt hagyma
- só, bors
- 1 ek zsemlemorzsa
- 4 saláta levél, uborka, paprika (ki mit szeret bele)
- ketchup, mustár
A darálthúst összekeverem a tojással, a zsemlemorzsával, a fűszerekkel és négy nagyobb pogácsát formálok belőle.
Előmelegítek egy 24 cm-es, 2,5 l-es AMC alapelemet és a húspogácsákat mindkét oldalukon ropogósra pirítom. Ráteszem a fedőt és néhány percig félreteszem. Azért nevezem egészséges sajtburgernek, mert semmilyen zsiradékot, még egyetlen csepp olajat sem használok hozzá.
Közben kettévágom a zsemléket, kissé átmelegítem, belerakom a zöldségeket, rá egy húspogácsát, egy szelet sajtot, ami a forró húson megolvad. Még ketchupot és mustárt is teszek rá, befedem a zsemle másik felével és a húspogácsák visszamaradt szaftjában kisütött hasábburgonyával tálalom.
Így is nagyon tömény kaja, ezért én inkább reggelire készítem - arra is csak ritkán -, hogy egész nap "lemozogják."
Mitől egészséges? Mert ha te sütnél hozzá teljes kiőrlésű zsemlét,akkor oké:D Nekem is van fenn egy hambi receptem:)Én még zsemlemorzsát sem teszek bele,az is plusz szénhidrát.
Mondjuk attól, hogy zsír nélkül süti a húspogácsát? Szerintem ennek is vannak fokozatai, már mint az egészséges táplálkozásnak. Mindenképpen egészségesebb, mint a hagyományos. A zsemle sütés nekem is nagyon macerás, ritkán érek rá. Örülök, ha kicsit egészségesebb dolgokra van időm.
Engem is ki lehet zavarni a világból, amikor kioktatnak, hogy tudnék egészségesebben táplálkozni, aztán kiderül, hogy mást sem kellene csinálnom egész nap, mint a kaját bűvölgetni! Akinek ma van munkája, az reggeltől estig hajt, gyorsan kell az egészséges, finom étel!
a zsemlés husos pogácsát - FASIRTNAKhivják..Sok fantáziát nem igényelt... Ezt már mások feltalálták :(
Itt mindenki Rád irigykedik? Miért?
Ilike, nekem van elképzelésem, hogy miért! De nem baj, az irigyek büntetése, hogy MINDIG melléfognak!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.